Aeolus Sol

Al’Aeolus Alastor Sol -skraćeno Aeolus Sol (Eol-grčki bog vjetra, sama riječ znači „brzi“; Alastor-„osvetnik“;Sol-skraćeno od lat. „Solus“-„sam“):

Kao beba Aeolus je iz njemu nepoznatih razloga odvojen od svoje obitelji i ostavljen na brigu redovnicima iz samostana x u gradu y. Sve što mu je ostalo od obitelji je ime „Al’Aeolus“ koje redovnici iz vjerskih razloga mjenjaju u Elija. Eliju uče radišnosti, poniznosti i strahopoštovanju prema bogu, no Elija u slobodno vrijeme čita zabranjene knjige, razvija svoju inteligenciju i uviđa svu nedosljednost i besmislenost vjere i svega što vjera zagovara. Jedne noći provaljuje u samostanski arhiv, saznaje svoje pravo ime i posljednje prebivalište svojih roditelja.

Sa 14 god. Bježi iz samostana sa krpama na svojim leđima, davno napravljenim (i brižno skrivanim) lukom, par knjiga sumnjiva morala i „usput pokupljenom“ samostanskom blagajnom. U potrazi za svojim roditeljima odlazi do mjesta z koje nalazi spaljeno i opustošeno-posljedica posljednje pljačke lokalne bande s kojom se krvavo obračunava (kolje gamad na spavanju) i tako od preživjelih mještana dobiva nadimak „Alastor“.

Kroz naredne godine putovao je po mnogim mjestima i preživljavao zahvaljujući svojoj snalažljivosti, djelomično razvijenim sposobnostima manipulativne komunikacije (zastrašivanje, uvjeravanje ili bezočno laganje) te svojoj do sada nenadmašenoj vještini sa lukom i samostrijelom.

Od djetinjstva je insularan, na neki način odvojen, drugačiji od ljudi i svijeta koji ga okružuje, tako da pada u mizantropiju(zato si i sam pridaje ime „Sol“) i razvija nadasve zanimljivu životnu filozofiju: Sebe stavlja u središte svega, najvažniji je vlastiti probitak, i svaki čovjek krči svoj put, ponekad tako da gazi druge. Ali to nije problem jer čovjek zaslužuje živjeti samo ako je sposoban-opravdano je ukrasti jer, ako uspijemo ukrasti-to znači da je okradena osoba bila nesposobna spriječiti krađu-dakle ne zaslužuje posjedovati ukradeni predmet.

Konvencionalni moral odbacuje jer sputava jakog i uzdiže slabog te donosi novi pragmatični moral koji kao glavni cilj ima općeljudsku dobrobit (dakle i dobrobit za samog sebe jer, i mi smo ljudi), a taj cilj se ostvaruje jednostavnom matematikom-opravdano je ubiti jednu osobu ako ćemo time spasiti 1000 života, ali opravdano je i uzeti tisuću života za očuvanje onog jednog ako taj jedan može koristiti čovječanstvu više nego onih 1000.

Njegova priča još treba biti napisana…

Aeolus Sol

Rekvijem burkee